Üniversitemiz Fen Fakültesinde “Nevruz Bayramı Şenliği” Gerçekleştirildi
25 Mart 2024 | 09:26

Üniversitemiz Fen Fakültesi, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu, Okçuluk Topluluğu, Türk Kadını ve Kültür Topluluğu, Güfhot ile Aytöre Dayanışma Topluluğu iş birliğinde düzenlenen, “Nevruz Bayramı Şenliği” büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Fen Fakültesi Bahçesinde protokol konuşmalarıyla başlayan programda, demir dövme, ateşten atlama, niyet çekme, yumurta tokuşturma, halat çekme, çuval yarışı, okçuluk topluluğu gösterisi, halk oyunları ve dansları topluluğu (Fen Fakültesi) Seymen yöresi gösterisi ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Kasap, program konuşmacıları Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Kıyak, Aytöre Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Sema Doğan, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Ozan Bayram Bozoğlu, Fakülte Sekreteri Cem Ayhan, akademik ve idari personel, konuklar ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Nevruz Bayramının Türk dünyasının genelinde kutlandığını ifade etti. Baharın gelişinin Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde benzer şekilde kutlandığını kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Nevruz Bayramında baharın gelişinin kutlandığını vurguladı.

Türklerin Nevruz Bayramına sahip çıkmaya başladığının altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, bayramların kardeşlik günü olduğunu dile getirdi. Baharın Nevruzla birlikte geleceği de belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta konuşan Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise, katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Bayramların insanları ve toplumları birleştiren bir özelliği olduğuna vurgu yapan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Nevruz Bayramının da bu bayramlardan biri olduğunu söyledi.

Nevruz Bayramının baharın gelişini müjdelediğine işaret eden Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Kasap, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Protokol konuşmaları sonrasında Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Kıyak, Aytöre Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Sema Doğan ile Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Ozan Bayram Bozoğlu Nevruz ile ilgili konuşlarını yaptılar.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli ve konuklar yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladılar. Program, fakülte bahçesinde gerçekleştirilen konser, dans ve çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.

-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

background image