Üniversitemizde Yeşilay Sağlık Sempozyumu (YESSEM 2024) Yapıldı
11 Mart 2024 | 11:18

Üniversitemizde Genç Yeşilay Topluluğu tarafından Yeşilay Sağlık Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumun açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Seyhan Fırat, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Muammer Bostan ve Ankara Genç Yeşilay Başkanı Esat Etka Akşit katıldı.

Prof. Dr. Seyhan Fırat konuşmasında desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür etti. Genç Yeşilay Topluluğunun faaliyetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Fırat, topluluğun en aktif öğrenci topluluklarından biri olduğunu anlattı. Gazili olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Seyhan Fırat, sempozyumun sonuçlarının hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Musa Yıldız ise konuşmasında, “Cumhuriyetimiz ile yaşıt Üniversitemizin köklü tarihi bizlere gurur vermekle birlikte ülkemize ve öğrencilerimize karşı omuzlarımızdaki sorumluluğu da kuşkusuz ki artırmaktadır. Yönetim olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri bu sorumluluk bilinciyle hareket edip, gerçekleştirilen sosyal sorumluluk faaliyetlerine elimizden gelen azami desteği vermeye özen gösterdik” dedi.

“Üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gazi Genç Yeşilay Topluluğunun kurulduğu günden bu yana aynı sorumluluk bilinciyle Üniversitemizde önemli bir farkındalık yaratmış ve öğrencilerimiz Yeşilay’ın değerleriyle buluşturmuştur” diyen Prof. Dr. Musa Yıldız, topluluğun bağımlılıkları anlatmak için gösterdiği mücadeleyi takdir ettiğini söyledi.

Bağımlılığın, günümüzde toplumun en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, bağımlılıkların fiziksel ve ruhsal sağlığa verdiği zararla birlikte aile içi şiddete birçok maddi ve manevi kayba neden olduğunu da belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Genç Yeşilay Akademik Danışmanı Prof. Dr. Seyhan Fırat, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a plaket takdim etti.

RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan, bu etkinliğin düzenlenmesinden dolayı topluluk üyelerini tebrik etti. Muammer Bostan, konuşmasında Federasyon olarak bağımlılık konusunda yaptıkları çalışmalara değindi.

Ankara Genç Yeşilay Başkanı Esat Etka Akşit ise Ankara Genç Yeşilay’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gazi Genç Yeşilay’ın çok aktif bir topluluk olduğunu dile getiren Esat Etka Akşit, topluluk üyelerini bağımlılık konusunda farkındalık oluşturucu çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Etkinlik açılış konuşmalarının ardından sunumlarla devam etti. TBD Şube Başkanı Gökhan Erzurumluoğlu (Teknoloji Bağımlılığı), Veysel Durak (Yeşilay Gençlik Hizmetleri Tütün Endüstrisi), Dyt. Şeyda Dikmen Öğdük (Yeme Bozukluğu), Doç. Dr. Nilgün Kuru Alıcı (Kahkaha Yoğası), Prof. Dr. Feridun Kunak (Bağımlılığın Eklem Yapısına Etkisi) sunum yaptı.

-1-1-1-1-1-1-1

background image