İnşaat Topluluğu “Civil Ankara 2024” Etkinliği Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nun Katılımıyla Gerçekleştirildi
7 Mart 2024 | 11:13

Üniversitemiz İnşaat Topluluğunun geleneksel olarak düzenlediği 'Civil Ankara' etkinliği Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Gazi Konser Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Yücel Gelişli, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Yüksek Mimar Derya Başyılmaz, öğretim elemanları, topluluk üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, etkinlik öncesinde fuaye alanında çeşitli firmaların ve öğrencilerimizin stantlarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Fuaye alanındaki ziyaretin ardından etkinliğe geçildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, açılış konuşmasında Üniversitemiz İnşaat Topluluğu’nun 2017 yılından bu yana gerçekleştirmekte olduğu ve bu yıl beşincisi düzenlenen Civil Ankara etkinliği ile üniversite, devlet kurumları ve sanayi iş birliği ile sektör paydaşlarını bir araya getirerek, bir yandan bilgi ve tecrübe aktarımı sağlarken diğer yandan da sektörün geleceği olan öğrencilerimizin mesleki bilgi birikimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Civil Ankara 2024’e katılan firma temsilcileri ve kurulan stantlarla öğrenciler ve iş dünyası arasında doğrudan iletişim kurulmasının hedeflendiğini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, organizasyona öğrencilerimizi kırmayarak bu yıl ilk defa UFEST kapsamında katılan Sayın Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu ile Bakanlık temsilcilerine teşekkür etti. UFEST’in, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ulaştırma yatırımlarını ve ulaşımın eğlenceli dünyasını gençlere tanıtmayı amaçladığı, eğlenceli etkinlikler ve deneyim alanlarının olduğu bir gençlik festivali olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldız, ilki kendisinin de memleketi olan Trabzon’da, kardeş Karadeniz Teknik Üniversitesinde ‘Bakan Kampüste’ temalı yapılan bu festivale, Üniversitemizin ev sahipliği yapmasından dolayı büyük memnuniyet duydukları dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, akademik liderlerinin gözetiminde, Üniversitemiz öğrenci topluluklarının tüm faaliyetlerinin Rektörlüğümüz tarafından desteklendiğini de sözlerine ekledi.

Gazi Üniversitesi olarak Sayın Bakanımızın önderliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla önemli iş birlikleri yaptıklarından bahseden Prof. Dr. Musa Yıldız, bunlardan biri olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Akademisi bünyesinde açılan Savunma Sanayi 101 ve Savunma Sanayi 104 derslerinin tüm öğrencilerimizin istifadesine sunulduğunu kaydetti. Bir diğerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Araştırma Merkezi ile önemli projeleri birlikte yapma konusunda yaptıkları görüşmeler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yıldız, “Asıl önemli iş birliğimiz de, 2005 yılından beri devam eden, Karayolu Ulaştırması Uygulama ve Araştırma Merkezimiz KUMER tarafından yürütülen, SRC Belgesi Sınavlarının yapılmasıdır. Ülkemizin önde gelen Araştırma Üniversitelerinden birisi olarak, çok önemli atılımlara imza atan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla her konuda iş birliğimizi daha da geliştirme niyetinde olduğumuzu da açık yüreklilikle Sayın Bakanımızın huzurlarında ifade etmek isterim” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl asrın felaketi olarak adlandırılabilecek 06 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerini yaşadığımızı hatırlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, bu depremlerin, gelecekte olması muhtemel depremlerde benzer manzaraların yaşanmaması için en önemli mesleklerden birisinin İnşaat Mühendisliği olduğunu bir kez daha hepimize gösterdiğine dikkat çekti. Civil Ankara 2024 organizasyonunun bir parçası olarak Deprem Bölgesi Teknik Gezisi ve Sosyal Sorumluluk Projesi yapılacağına da değinen Prof. Dr. Yıldız, “Böylelikle geleceğin İnşaat Mühendisleri olan öğrencilerimiz deprem bölgesini yerinde görüp hocaları ile birlikte inceleyerek analizini gerçekleştirecek, planlanan yeni yerleşim yerlerini görecek ve bu geziden önemli mesleki dersler çıkaracaktır. Ayrıca öğrencilerimiz deprem bölgesindeki konteyner kentleri ziyaret edecek, ihtiyaç sahibi aile ve çocuklarla buluşarak onlar için hazırladıkları desteklerini ileteceklerdir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Civil Ankara 2024’e teşrifleri ve destekleri için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcilerimize ve katılımcılara teşekkür ederek, başarılı bir etkinlik olmasını diledi.

Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasının ardından TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Yüksek Mimar Derya Başyılmaz’ın konuşmasına geçildi. Derya Başyılmaz, Üniversitemizin yüksek lisans programından mezun olduğunu ve halen Üniversitemizde Prof. Dr. Figen Beyhan ile Adli Mimarlık alanında doktora programına devam ettiğini söyleyerek “Gazili olmak ayrıcalıktır” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi 48. Dönem Yönetim Kurulu’nda oda başkanlığına seçildiğini belirten Derya Başyılmaz, yönetim kurulunda Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Beyhan, doktora öğrencimiz Oğuzhan Bozdağ, mezunumuz İbrahim Dikilitaş, Denetim Kurulu’nda Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzuhan Burcu Gültekin ile lisans ve yüksek lisans mezunu öğrencimiz Görkem Aytekin’in yer aldığını söyledi.

Yüksek Mimar Derya Başyılmaz, etkinliğin gerçekleştirilmesinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a ve topluluk üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise konuşmasında Üniversitemizde gerçekleştirilen bu etkinliğe öğrencilerimizin yoğun ilgisinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bir çocuğunun Üniversitemizde öğrenim gördüğünü belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu, etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte yaptığı konuşmada lojistik, mobilite ve dijitalleşmeyi yönettiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, ’Biz yarını değil, biz 2028’i değil, 2035’i değil, 2053’ü bile değil, biz 2071’i artık planlıyoruz. 22 yıllık sürede de yaklaşık 275 milyar dolarlık bir yatırım yaptık’ diye konuştu.

“İzmir-İstanbul arası 3 buçuk saate indi. 2002 yılında 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz bunu 29 bin 500 kilometreye çıkardık” diyen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, şunları söyledi: “2002’deki toplam araç sayısı toplam 8 buçuk milyondur. Bugün yaklaşık 28 buçuk milyon araç var. Eğer bunları yapmamış olsaydık gerçekten Türkiye kilitlenmiş olurdu. Biz teknolojik köprüler yapıyoruz, tüneller yapıyoruz artık. İnşaat sektöründe yapamayacağımız imalat yok diye düşünüyoruz. İzmir-İstanbul arasındaki 426 kilometre uzunluğundaki otoyolla 8 buçuk saat süren seyahat süresi bugün 3 buçuk saat süreye indi. Eğer bunu yapmamış olsaydık İstanbul-İzmir seyahati 12 saatlere varacaktı.”

İletişimde büyük veriye ulaşmanın önemini vurgulayan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “Onun için yerli ve milli olmadığınız sürece orada kendinizi yeterince güvende hissedemezsiniz. Yerli ve milli iletişim araçlarını geliştirmemiz lazım. Şu andaki geniş bant abone sayımız 94,3 milyon. Fiber altyapı uzunluğumuz 549 bin kilometreye erişti. İletişimde en önemli altyapı budur. 5G teknolojisine uygun zamanda, doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026 yılında 5G’ye geçeceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun konuşmasının ardından öğrencilere yönelik hediye çekilişi yapıldı. Çekilişte hediye kazanan öğrencilere hediyeleri Bakan Abdulkadir Uraloğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız da Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na hediye takdiminde bulundu.

Program açılış konuşmalarının ardından İnosel Beton CEO’su Erman Derin, Dorçe Prefabrik Yurt İçi Teklif Müdürü Mert Özdemir, Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Zafer Keskin Mühendislik Kurucusu Zafer Keskin’in konuşmasının ardından "Yolkestra" müzik grubunun konseriyle devam etti.

CİVİL ANKARA-1CİVİL ANKARA-1CİVİL ANKARA-1CİVİL ANKARA-1CİVİL ANKARA-1CİVİL-1CİVİL-1CİVİL-1CİVİL-1CİVİL-1CİVİL-1

background image