Mimarlık Fakültesi Mimarlık Topluluğu

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK TOPLULUĞU AMAÇLARI

Mimarlığı, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda gençlere anlatmak, sevdirmek, pek çok teorik ve pratik etkinlikler düzenlemektir. Mimarlık üzerine kafa yorup Türkiye ve dünyadaki mimarlık ortamı hakkında fikir sahibi olabilmektedir.

Bununla birlikte; Mimarlık Fakültesi’ne gelmiş her öğrenciyi mimarlık disiplinine adapte edebilmek  ve daha iyi bir eğitim-öğretim ortamı hazırlanması için her türlü olanağı değerlendirmek amaç edinilmiştir.

Dayanışma, kaynaşma, alt ve üst sınıf hiyerarşisini ortadan kaldırma, tartışma platformaları yaratma, herkesin söz sahibi olmasını sağlama, öğrenci taleplerinin okul yönetimine iletilmesinde ortak bir dil birliği oluşturma, mimarlığa dair sosyal bilinci geliştirmek ve tartışmak da bu sürecin devamı niteliğinde işleyecek bir durumdur.