Fen Fakültesi İstatistik Topluluğu

İSTATİSTİK TOPLULUĞU’NUN AMACI

Gazi Üniversitesi İstatistik Topluluğu 2006 yılında dönemin istatistik bölümü öğrencileri ve İstatistik Bölümü Öğretim Elemanları tarafından kurulmuş bir öğrenci topluluğudur.Amacı; Türkiye’yi yarınlara taşıyacak , ülkemize yeni ufuklar açacak, reel sektör çarklarının daha güçlü dönmesini sağlayacak olan istatistik öğrencilerini yarınlara daha iyi hazırlamaktır.Üstlendiği görev bölümde henüz öğrenci olanların birbirleriyle dayanışma içerisinde olmasını sağlamak , bölüm yönetiminin öğrencilere yönelik faaliyetlerinde rol almak ,istatistik öğrencilerinin geleceklerini planlamak amacıyla yapılan kariyer günleri çerçevesindeki faaliyetleri düzenlemek ,çeşitli kurum ziyaretleri ,bilimsel ve sosyal içerikli organizasyonları yapmak.Bu organizasyonlara öğrecilerin katılımını sağlamak.Mezun olma aşamasına gelmiş istatistikçi adaylarını mesleki STK ile bağlantılarını kurmada yardımcı olmak gibi faaliyetleri düzenlemek ve yardımcı olmaktır.

Gazi Üniversitesi İstatistik Topluluğu ,İstatistikçiler arasında Gazilileri öne çıkarmak ,çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından aranılan istatistikçiler olmalarını sağlamak için elinden gelen tüm çabayı sarf etmektedir.

Gazi Üniversitesi İstatistik Topluluğu 11 kişilik profesyonelce örgütlenmiş yönetim kurulu yapısıyla ve üyeleri ile çalışmalarını sürdürmektedir.Topluluğumuz bilimsel eğitimin yanı sıra sosyal anlamda gelişmesi ve geleceğini planlaması için de çalışmalar yürütmektedir.

ASIL HEDEFİMİZ:

İstatistik öğrencilerini;

-Sosyal bireyler olarak yetiştirmek.

-İş dünyasını tanıtmak ve iş yaşamına hazırlamak.

-Gerçek anlamda istatistikçi olmanın gücünü ve önemini anlatmak ve örnekler göstermek.

KURUMSAL PAYDAŞLARIMIZ:

TÜİK , Hazine Müsteşarlığı , Sermaye Piyasası Kurulu , Kalkınma Bakanlığı

Gazi Üniversitesi  Fen Fakültesi İstatistik Topluluğu Etkinlik Planı

Etkinlik No

Etkinlik

Etkinliğe Katılan Konuşmacıların Adı ve Etkinliğin Kazanımları

Etkinliğin Adres ve Yeri

Etkinliğin Tarihi

Malzemeler ve İhtiyaç Listesi

Kullanılan Kaynak

Genel Kurul

Toplulukla ilgili genel kararların alınması

27.09.2017

İlgili Salon

Tanışma Toplantısı

Topluluğa yeni katılan öğrencilerin tanışıp kaynaşmasını sağlamak

Zargile Cafe

30.09.2017

Anıtkabir Gezisi

Milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek

Anıtkabir

4.10.2017

İstatistikçi İçin İş İmkanları Konferansı

İstatistik Bölümü Öğrencilerini İstatistikle alakalı her konuda bilgilendirmek ve kendi bölümünü tanımasını sağlamak

27.10.2017

İlgili Salon, Kumanya

Sosyal Medya Söyleşisi

İstatistik Bölümü Öğrencilerinin sosyal medya kullanımı ile ilgili uzmanlarından görüş almalarının sağlanması

24.11.2017

Kariyer Günleri

İstatistik Bölümü Öğrencilerinin Kariyer planlamalarına yardımcı olmak.

12-13/12/17

Genel Kurul

Toplulukla ilgili genel kararların alınması

23.02.2018

İşkur Gezisi

İstatistik in kullanım alanlarını yerinde görüp teknik olarak bilinç kazanılması

İşkur Genel Müdürlüğü

21.03.2018

Sermaye Piyasaları Kurulu Gezisi

Sermaye Piyasaları Kurulu

25.04.2018

15. Uluslararası İstatistik Kolokyumu

İstatistik Bölümü Öğrencilerinin araştırma projelerini sunumu.

Hacettepe Üniversitesi

Nisan Ayı İçinde

Ödül Töreni

İstatistik Bölümü Öğrencilerinin saha çalışması yaparak istatistik yaparak yılın sanat ,spor  ve medya alanında en iyilerini seçmesi ve bunun bu törenle sahiplerine veilmesi.

Gazi Üniversitesi Konser Salonu

Mayıs Ayı İçinde