Fen Fakültesi İstatistik Topluluğu

İSTATİSTİK TOPLULUĞU’NUN AMACI

Gazi Üniversitesi İstatistik Topluluğu 2006 yılında dönemin istatistik bölümü öğrencileri ve İstatistik Bölümü Öğretim Elemanları tarafından kurulmuş bir öğrenci topluluğudur.Amacı; Türkiye’yi yarınlara taşıyacak , ülkemize yeni ufuklar açacak, reel sektör çarklarının daha güçlü dönmesini sağlayacak olan istatistik öğrencilerini yarınlara daha iyi hazırlamaktır.Üstlendiği görev bölümde henüz öğrenci olanların birbirleriyle dayanışma içerisinde olmasını sağlamak , bölüm yönetiminin öğrencilere yönelik faaliyetlerinde rol almak ,istatistik öğrencilerinin geleceklerini planlamak amacıyla yapılan kariyer günleri çerçevesindeki faaliyetleri düzenlemek ,çeşitli kurum ziyaretleri ,bilimsel ve sosyal içerikli organizasyonları yapmak.Bu organizasyonlara öğrecilerin katılımını sağlamak.Mezun olma aşamasına gelmiş istatistikçi adaylarını mesleki STK ile bağlantılarını kurmada yardımcı olmak gibi faaliyetleri düzenlemek ve yardımcı olmaktır.

Gazi Üniversitesi İstatistik Topluluğu ,İstatistikçiler arasında Gazilileri öne çıkarmak ,çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından aranılan istatistikçiler olmalarını sağlamak için elinden gelen tüm çabayı sarf etmektedir.

Gazi Üniversitesi İstatistik Topluluğu 11 kişilik profesyonelce örgütlenmiş yönetim kurulu yapısıyla ve üyeleri ile çalışmalarını sürdürmektedir.Topluluğumuz bilimsel eğitimin yanı sıra sosyal anlamda gelişmesi ve geleceğini planlaması için de çalışmalar yürütmektedir.

ASIL HEDEFİMİZ:

İstatistik öğrencilerini;

-Sosyal bireyler olarak yetiştirmek.

-İş dünyasını tanıtmak ve iş yaşamına hazırlamak.

-Gerçek anlamda istatistikçi olmanın gücünü ve önemini anlatmak ve örnekler göstermek.

KURUMSAL PAYDAŞLARIMIZ:

TÜİK , Hazine Müsteşarlığı , Sermaye Piyasası Kurulu , Kalkınma Bakanlığı