TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu
Uçak Teknolojisi

Program Adı

Uçak Teknolojisi

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün

 

Programın İçeriği

2 yıllık önlisans programı olup, Uçak teknolojisi imalat ve montaj uygulamaları ile diğer mesleki dersleri içermektedir. Ülkemizin gelişmesi ve güçlenmesinde, 2023 hedeflerini geçekleştirmesinde, mesleki ve teknik eğitim çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu amaçla Gazi Üniversitesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ve Kahramankazan Belediyesi işbirliği ile Gazi Üniversitesi TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu 2014 Yılında açılmıştır. Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kahramankazan Meslek Yüksekokulu üniversite-sanayi-kamu işbirliklerine yeni ve farklı bir boyut kazandırmıştır. Üniversitemiz ile Türk Havacılık ve Sanayi Anonim Şirketi arasında imzalanan protokole göre, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Uçak Teknolojileri Programı öğrencileri öğrenim hayatları boyunca haftanın iki gününde TUSAŞ’da işyeri eğitimi yapmaktadırlar. Bu kapsamda, Uçak Teknolojileri Programı öğrencilerine, öğrenimleri süresince asgari ücretin dörtte biri kadar burs verilmektedir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz ise mezuniyetleri sonrasında TUSAŞ’da çalışma imkânına sahip olabilecektir.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Gazi Üniversitesi, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu, Aydın Mahallesi, Aydın Küme Evleri, 1.Cadde,  No: 79/A Kahramankazan / ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Yok

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.    

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemesi yoktur.

 

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Ders uygulamalarımız TUSAŞ’ta ve yüksekokulumuz bünyesindeki laboratuvarlarda yapılmaktadır. Öğrencilerimizin eğitimleri sırasında ihtiyaç duydukları malzemeler okulumuz imkânları ile karşılanmaktadır.

 

Staj Koşulları

Bu program öğrencileri Gazi Üniversitesi Staj-İşyeri Eğitimi Yönergesi kapsamında gerçekleştirilen zorunlu yaz stajına tabidirler.

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.

 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

Üniversitenin işbirliği protokolü yapmış olduğu anlaşmalı kurum tarafından işbirliği protokolü kapsamında; programa kayıtlı tüm öğrencilere, dört yarıyıl boyunca haftada iki (2) gün gittikleri işbirliği yapılan kurumdan "İş Yeri Eğitimi" dersleri karşılığında aylık asgari ücret netinin 2/5 oranında burs verilecektir.

Ayrıca, KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız:

https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=38&curSunit=385050387