TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu
Bilişim Güvenliği Teknolojisi

Program Adı

Bilişim Güvenliği Teknolojisi

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün

 

Programın İçeriği

2 yıllık önlisans programı olup, Bilgisayar programlama ve bilişim güvenliği uygulamaları ile diğer mesleki dersleri içermektedir. Bilgisayar ağlarının, internetin ve paket yazılımların yaygın olarak kullanılmaya başlanmasıyla Bilişim Güvenliği oldukça önemli hale gelmiştir. Günümüzde birçok şirket ve kurum hala bilişim güvenliği konusunda yeterli ve gerekli önlemleri almamakta/alamamaktadır. Bunun sonucunda da hala aralarında birçok büyük ulusal/uluslararası kurumun da yer aldığı pek çok şirket ciddi tehdit altındadır. Kurumsal ve kişisel bilgileri en iyi şekilde korumak için gerekli önlemlerin alınması önemlidir. Kurumların çoğunlukla bilgiye, teknolojiye ve sistemlere bağımlı olmasından dolayı bilgi güvenliği yaşamsal önemdedir ve bilgi varlıklarının zarar görmekten korunması gereksinimi de bundan kaynaklanmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere bilgi güvenliği iş hedeflerini de desteklemektedir. Bu nedenle de bilgi güvenliği ile ilgili yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken önlemlerin önceliği yüksek olmalıdır. Ayrıca bilgi güvenliğinin bir kurumsal yönetim unsuru olması ve bilgi teknolojileri güvenliği, fiziksel güvenlik, risk yönetimi, iş sürekliliği ile yasa ve yönetmeliklere uyum gibi unsurlarla yakından ilgili olması ve böylece çalışanlara, iş ortaklarına, müşterilere ve topluma yönelik çeşitli yükümlülükleri desteklemesi nedeniyle de önceliğinin yüksek olması gerekmektedir.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Gazi Üniversitesi, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu, Aydın Mahallesi, Aydın Küme Evleri, 1.Cadde,  No: 79/A Kahramankazan / ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Yok

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.    

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemesi yoktur.

 

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Uygulamalı derslerimiz yüksekokulumuz bünyesindeki bilgisayar laboratuvarlarında yapılmaktadır. Öğrencilerimizin eğitimleri sırasında ihtiyaç duydukları malzemeler okulumuz imkânları ile karşılanmaktadır.

 

Staj Koşulları

Bu program öğrencileri Gazi Üniversitesi Staj-İşyeri Eğitimi Yönergesi kapsamında gerçekleştirilen zorunlu yaz stajına tabidirler.

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.

 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız:

https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=38&curSunit=8664641184