Tusaş Kazan Meslek Yüksekokulu Altın Kanatlar Topluluğu

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ALTIN KANATLAR TOPLULUĞU’NUN AMACI

Amacımız; Gazi Üniversitesi öğrencileri ve akademik personeli olmak üzere ulaşabildiğimiz kadar çok kişiyi havacılık ile tanıştırmaktır. Bu amaca uygun olarak konferanslar, kurslar, festivaller ve yarışmalar düzenleyerek, ulaştığımız kitlenin havacılığa karşı duyulan ilginin artmasına katkıda bulunmaktır. Havacılık sektöründe ülkemizi temsil eden Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii A.Ş. sponsorluğunda faaliyete geçen kampüsümüzde model uçak ve drone eğitimleri vererek pilotlar yetiştirmektir. Aynı zamanda havacılık tarihimizde önemli yer tutan kişilerin ürettikleri tasarımların prototiplerini günümüz şartlarına uyarlayarak faaliyete geçirmektir.

Asıl gayemiz havacılık sektöründe olanı, olana ekleyip olmayanı oluşturarak katkıda bulunmaktır. Sağlanan katkılar doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında yapılacak olan teknik yarışmalarda üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Yapacağımız havacılık etkinliklerinde sadece model uçak sektöründe değil, model roket ve model uydu sistemlerinde de çalışmalar yürüterek havacılık topluluklarının ilklerine imzamızı atacağız.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ALTIN KANATLAR TOPLULUĞU’NUN MİSYON VE VİZYONU

Misyonumuz; Havacılık sektöründe çalışmalar yürüten ve havacılığa gönül veren Gazi Üniversitesi öğrencilerini bir araya getirerek havacılık üzerinde faaliyetler sürdürmektir.

Vizyonumuz; Havacılık ve uzay sistemlerinde farkındalığı yaratarak yeni ürünlerin temelini Gazi Üniversitesi çatısı altında ülkemize sunmaktır. Türk havacılık ve uzay sanayisini topluma anlatarak ulaşabildiğimiz tüm kitleyi bilinçlendirmektir. Ayrıca uçak yapımında görev alacak olan öğrencilerimizin verilen konferanslarla bilinçli yetişmelerine yardımcı olmaktır.

2018-2019 ETKİNLİK PLANI

Yıl boyu

Öz Kaynak sponsor

7.Etkinlik