TÜRKÇEDE BULUŞUYORUZ: K.MAKEDONYA-TÜRKİYE
4 Haziran 2021 | 11:35

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Dünya Dili Türkçe Topluluğu; K.Makedonya'dan Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Türk Dili ve Kültürü Topluluğu ve T.C. Üsküp Eğitim Müşavirliği ile "Türkçede Buluşuyoruz: K.Makedonya-Türkiye" etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlikte Dünya Dili Türkçe Topluluğu Akademik Lideri Doç. Dr. Ülker ŞEN, Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Türk Dili ve Kültürü Topluluğu Akademik Lideri Prof. Dr. Oktay AHMED, T.C. Üsküp Eğitim Müşaviri İlker KÖSTERELİOĞLU söz alarak kurumları özelinde Türkçe eğitimi, öğretimi hakkında bilgiler sundular. Ayrıca Dünya Dili Türkçe Topluluğunun üyeleri Mehmet Arda EROL, Zarife KARAKOÇ, Makbule DALDAL tarafından Gazi Üniversitesi bünyesinde yapılan Türkçe eğitimi etkinlikleri; Türk Dili ve Kültürü Topluluğu üyeleri tarafından da Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi bünyesinde yapılan Türkçe eğitimi etkinlikleri hakkında sunumlar yapıldı. Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü ve aynı zamanda Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan KALENDEROĞLU’nun da katılımıyla gerçekleşen etkinlik sonunda üniversiteler arası iş birliği anlaşmalarının, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarının gerçekleştirilmesi yönünde üç taraflı güç birliği projelerinin hayata geçirilmesi yönünde kararlar alındı. Dünya Dili Türkçe Topluluğunun onuncu etkinliği zoom üzerinden yoğun katılımla gerçekleşti.