Teknoloji Fakültesi Teknoloji Araştıma ve İnovasyon Topluluğu

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA VE İNOVASYON TOPLULUĞU’NUN AMAÇLARI

        *Teknolojinin gelecek yıllarda önemini kavramak ve farkındalık oluşturmak.

*Teknolojide inovasyonun önemini kavramak ve farkındalık oluşturmak.

*Teknoloji Fakültesinde teknolojiyle ilişkili olabilecek bölümlerle iş birliği yapmak ve bunu alışkanlık edinmek.

*Türkiye’de Teknoloji Fakülteleri ve Mühendislik Fakültelerinde bölümler arası iş birliği konusunda bilgi sahibi olmak, konferans vermek, ilişkiler kurmak ve ortak etkinlikler yapmak.

*Teknoloji Transferi konusunda yurt dışında bu alanda ileri gitmiş ülkelerin üniversite bölümlerinde öğrenci topluluklarıyla ilişki kurmak, ortak konferanslar, etkinlikler ve projeler yapmak.

*Türkiye’nin hayatında önemli olan teknoloji konusunda bilgi sahibi olmak ve stratejik düşünce oluşturmak için çalışmalar yapmak.

*Dünyadaki teknolojik gelişmeler konusunda konferanslar düzenlemek.

*Teknoparklarla ilişki konusunda öğrenci çalıştayı düzenlemek.

*Teknoloji transferi konusunda model uygulamaları bilme ve Türkiye’de etkin teknolojinin üretildiği illere teknik geziler yapmak, gözlemde bulunmak, staj imkanlarını araştırmak.

*Teknolojinin meydana gelmesini sağlayan teknik malzemelerin üretimini yapan emekli yada uzman kişilerin uygulama becerileri aktarma konusunda konferans verdirmek, yapacağımız projelerde uzman kişilerede yer vermek.

*Enerji, makine, bilgisayar ilişkisi konusunda konferanslar vermek, makale araştırması yapmak, bu alanda çalışma grupları oluşturmak.

*Bu temel teknolojiyi oluşturacak unsurlarla endüstriyel tasarımcısının ilişkisi konulu konferanslar vermek ve model uygulamalarla çalışmak.

*Teknolojide malzeme ve metalürjinin önemi konusunda konferanslar vermek, makale yazmak, öğrenci çalıştayı yapmak ve ortak projeler geliştirmek. Model uygulamalar görmek ve yeni modeller geliştirmek.

*Anadolu’da var olan teknoloji uygulamaların ilkeleri üzerinde araştırmalar yapmak ve bunları geliştirmek. Hayata hazırlayıcı projeleri teknoparklar vasıtası ile patentle standartlaştırmak.

*Toplumda teknolojik ihtiyaçlar konusunda analiz yapmak sosyal ve psikolojik ihtiyaç analizleri incelemek ve onların üretimi konusunda araştırmalar yapmak.

*Bulguları ortak disiplinlerle beraber değerlendirerek projeler üretmek ve patent sürecini başlatmak.

*Stratejik teknolojinin ürünü olan kalorifer kazanı, traktör, gemi vb. araçlarla üretimi konusunda alternatif enerji ile çalışabilecek aparatlar tasarlamak ve üretmek.

 

 

 

background image