Teknoloji Fakültesi Teknoloji Analiz ve Değerlendirme Topluluğu (TADER)

Amaç: Her sene, her alandan (teknoloji, genetik, enerji vs.) proje seçimleri yapmak ve bu projelerin gene her birinde akademik danışmanlar ile ortak bir çalışma yürüterek gerekli özgün teknik analiz yöntemlerimizi geliştirmek. Bu analizleri derleyerek, her sene 1 asil proje seçimi gerçekleştirmek ve düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz ile öğrencilere, üniversitemize ve katılımcı firmalara bu asil projeyi sunarak üniversitemize prestij katmak ve üniversite-sanayi iş birliğine nitelikli projeleri dahil ederek teknolojik ve sektörel kalkınmada ülkemize ve tüm insanlara faydalı olmak.

Akademik, sosyal, kültürel ve bilimsel gayeler gereği, yönetim kurulu izni ile atanan kurullarca dergi çıkarmak, sanat ve gezi faaliyetleri düzenleyerek üyelerimizin algılarını açıp yeni şeyler üretmeye teşvik etmek, konferanslar, paneller, söyleşiler vb. Etkinlikler düzenlemek, öğrenci ve akademisyen kongreleri düzenlemek ve titizlikle üzerinde durulmak şartıyla toplum ve çevrenin genel ihtiyaçlarına takiben tespit çalışmalarında bulunmak, tespit edilen ihtiyaçlardan doğan gereksinimlerin; teknolojik inovasyon ve metalurjik gerçekçilik çerçevesinde ele alınarak nasıl inşa edileceğinin, donanımsal ve yazılımsal düzeyde neler yapılabileceğinin fiiliyatına ulaşmaktır.

Etkinlik İçeriği/Konuşmacılar ve Kazanımlar

Adresi/Yer

Tarih ve Saati

Malzeme ve İhtiyaç Listesi

Kullanılan Kaynak

1.Etkinliğimiz

‘’Tanışma Toplantısı’’

Tanışma gerçekleşir. Sonraki toplantı içi araştırma konusu açıklanır.

Kasım Ortası

2. Etkinliğimiz

‘’Tarih ve Teknoloji , Felsefe ve Teknoloji,

Transhümanizm ve Teknoloji ’’

Türkiye’de ve Dünyada 1850 yılından sonraki teknolojik gelişmeler nedir ?

1850 den sonraki Teknolojinin doğuşunda etkili olan mucit ve bilim insanlarının felsefik görüşleri ve düşünceleri nelerdir ? Bu benimsenen görüşlerin teknolojiye olumlu ve olumsuz etkileri neler olmuştur ?

Transhümanizm nedir ? Olumlu ve olumsuz etkileri neler olabilir ? Sonraki toplantı içi araştırma konusu açıklanır.

Aralık Ortası

3. Etkinliğimiz

‘’ Bağımlılık ve Teknoloji ,  Blockchain ve Teknoloji , Transhümanizm ve Teknoloji ’’

Teknoloji bağımlılığında etken olan elemanlar nedir ? Bu elemanlar bilimsel ve kuramsal bakış açısı ile incelendiğinde hangi sonuçlar çıkmaktadır ? Teknolojik bağımlılığı azaltmak için neler yapılabilir ?

Blockchain nedir ? Yapısı, temel taşları ve dinamikleri nedir ?

Mart Başı

4. Etkinliğimiz

‘’ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi Gezisi’’

Gazi Üniversitesi

Mart Sonu

-Ulaşım , kumanya .

5.Etkinliğimiz

‘’MKE Sanayi Ve Teknoloji Müzesi’’

Üniversiteler Mh., 06800 Çankaya/Ankara

Nisan Ortası

-Ulaşım , kumanya .

6.Etkinliğimiz

‘’TADER ne yaptı afişlerinin yayınlanması’’

(Yıl içinde ne tür faaliyetlerde bulunuldu , yararları nelerdi , neler yaptık , projelerimiz ne kadar başarılı sorularını yanıtlayan afişlerin okul içinde yayınlanması .)

Emniyet Mahallesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, 06560 Yenimahalle/Ankara

Mayıs Başı

-İlgili malzemelerin tahsis edilmesi.

7.Etkinliğimiz

‘’TADER  Yıl Sonu Toplantısı’’