Teknoloji Fakültesi Teknoloji Analiz ve Değerlendirme Topluluğu (TADER)

Amaç: Her sene, her alandan (teknoloji, genetik, enerji vs.) proje seçimleri yapmak ve bu projelerin gene her birinde akademik danışmanlar ile ortak bir çalışma yürüterek gerekli özgün teknik analiz yöntemlerimizi geliştirmek. Bu analizleri derleyerek, her sene 1 asil proje seçimi gerçekleştirmek ve düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz ile öğrencilere, üniversitemize ve katılımcı firmalara bu asil projeyi sunarak üniversitemize prestij katmak ve üniversite-sanayi iş birliğine nitelikli projeleri dahil ederek teknolojik ve sektörel kalkınmada ülkemize ve tüm insanlara faydalı olmak.

Akademik, sosyal, kültürel ve bilimsel gayeler gereği, yönetim kurulu izni ile atanan kurullarca dergi çıkarmak, sanat ve gezi faaliyetleri düzenleyerek üyelerimizin algılarını açıp yeni şeyler üretmeye teşvik etmek, konferanslar, paneller, söyleşiler vb. Etkinlikler düzenlemek, öğrenci ve akademisyen kongreleri düzenlemek ve titizlikle üzerinde durulmak şartıyla toplum ve çevrenin genel ihtiyaçlarına takiben tespit çalışmalarında bulunmak, tespit edilen ihtiyaçlardan doğan gereksinimlerin; teknolojik inovasyon ve metalurjik gerçekçilik çerçevesinde ele alınarak nasıl inşa edileceğinin, donanımsal ve yazılımsal düzeyde neler yapılabileceğinin fiiliyatına ulaşmaktır.

Etkinlik Tablosu (2017-2018)

__________________________________________________

Etkinlik İçeriği/Konuşmacılar ve Kazanımlar

Adresi/Yer

Tarih ve Saati

Malzeme ve İhtiyaç Listesi

Kullanılan Kaynak

1.Etkinliğimiz

“Genel Kurul- AÇILIŞ”

(TADER’in yapısı, amacı ve çalıştayının       anlatılması ve etkinliklerin içeriğinden     bahsedilmesi, vizyoner kimlikleri için form doldurma, kurulların oluşturulması, fikir toplantısı için proje taslak kağıdının dağıtılması.)

15.12.2017

( 16.00 )

2. Etkinliğimiz

“FİKİR TOPLANTISI”

( Çalıştayımız da yer alan Fikir Toplantısı ile vizyonerlerimizin dahiyane projeleri toplanıp, toplantı günü elektronik patentlerinin alınması ve projelerin tek tek dinlenmesi ile bir bakış açısı fırtınası gerçekleştirerek projelerimizin kusursuzlaştırılması hedeflenmiştir, şimdi daha da güveniyoruz projemize J )

B-Blok Grup Çalışma Salonu

22.12.2017

( 15.30 )

3. Etkinliğimiz

“VİZYONER ve SORUMLULUK TOPLANTISI”

(Fikir Toplantısından Vizyoner Toplantısına kadarki olan süreçte projeleriniz akademisyenler ve sektörde çalışan mühendis dostlarımızca

İncelenmiş olup, bu toplantıda o senenin asil fikri açıklanacaktır. Şimdiden Asil

Proje seçilen proje sahibini tebrik ederiz. Biz sorumluluk verirken siz değerli vizyonerlerimizi zorlamıyoruz. Kordinatör kişi toplantıda Sorumluluk Havuzunu tanıtıyor ve sizde coşku, inovasyon ve mutluluk içinde bu

sorumluluklardan istediğinizi seçiyorsunuz.) J)

B-Blok Grup Çalışma Salonu

ŞUBAT

4. Etkinliğimiz

“TAL*TEZ”

(TADER Lans  Teknoloji ve Girişim Zirvesi, açılımına sahip olan kısaca TAL*TEZ dediğimiz bu geniş çaplı üniversiteler arası etkinliğimiz; endüstri kuruluşları ve iş dünyasıyla yakın ilişkiler kurmak için adeta biçilmiş bir kaftan niteliğinde ;) )

Gazi Üniversitesi Konser Salonu

MART

15.03.2018-16.03.2018

SPONSOR

5. Etkinliğimiz

“ENGELLER ENGELMİ ?”

(Bu etkinliğimizde; Oğuz Mucurluoğlu’ nun engellerin aslında bir engel olmadığını, kendi hikayesi ile birlikte harmanlayarak anlattığı bu  konferansı sizlerde bir farkındalık yaratacak ve insanın ne kadarda sınırsız bir varlık olduğunu bir kez daha anlamış olacaksınız .)

MART

6.Etkinliğimiz

“CSD DERNEĞİ KONFERANSI”

(C ve Sistem Programcıları Derneği ile teknoloji ile yakından ilgisi olan birçok kişinin hep merak ettiği sorulardan belki de en başında gelen “bir işletim sistemi nasıl yapılır ? “ sorusudur ve biz yerli işletim sistemi projesi olan CSD işletim sisteminde kat edilen aşamalar ve bir işletim sistemi yapmak için hangi

aşamalardan geçildiğini siz değerli vizyonerlerimize sunmuş olacağız.

1.Haftası

- İkram

(Çay-Kahve)

-İlgili salonun tahsis edilmesi.

7. Etkinliğimiz

“SOSYAL SORUMLULUK (+1)”

(Down sendromu derneğini ziyaret edeceğiz ve +1 farkla muhteşem güzellikteki insanlarla tanışacağız.)

Adres: KOCATEPE MAH. İNKILAP SK. NO: 24 / 12 ÇANKAYA/ANKARA

MALİYETSİZ

8.Etkinliğimiz

“BİLİŞİM VADİSİ TEKNİK GEZİ”

(Geleceği şimdiden gören siz değerli vizyonerlerimiz ile bu büyük inkübasyon alanını geziyor ve ar-ge kapsamınca inceleme yapıyor olacağız, bu sayede bir kez daha farkındalığımız yükselecek ve coşku ateşimiz büyüyerek muhteşem nöronlarımızın daha da doğru eylemler gerçekleştirmesine olanak sağlayacağız.)

Adres: Muallim Mahallesi, 41400 Gebze/Kocaeli

3.Haftası

- ULAŞIM

10.Etkinliğimiz

“ART FEAST”

(Sanat  Şöleni etkinliğinde tiyatrodan dansa, müzikten resme kadar görsel, işitsel ve kompozit sanatlara dair gösteriler izleyeceğiz.)

Teknoloji Fakültesi

MAYIS

4.Haftası

SPONSOR

10.Etkinliğimiz

“SENE SONU PİKNİK EĞLENCEMİZ”

(Sene sonumuzu başarılı bir şekilde tamamladık ve artık bunu kutlama vakti, eymir gölünde güzel bir Pazar gününde yemek yemek, oyunlar oynamak ve doğanın sesini dinlemek için hep birlikte şehir yaşamından bir anlığına uzaklaşıyoruz.)

Adres: Oran Mahallesi, 06450 Çankaya/Ankara

HAZİRAN