Tiyatro Topluluğu (SKS)

İlkokul ve lise yılları boyunca ağır ders programları ve sınav stresiyle baş etmek zorunda kalan öğrenciler, üniversiteli olduklarında ilgi alanlarında kendilerini geliştirmek ve hobilerine daha fazla vakit ayırmak istemektedirler. Kulübün amacı Üniversitemiz öğrencilerinin sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklerine katkıda bulunmak, tiyatroyu tanıtmak, sevdirmek öğrencilerin bireysel başarılarını bir araya getirerek ortak bir çalışma ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Bu çalışma sırasında Kulüp üyesi öğrenciler kendine güven, disiplin, sorumluluk gibi olgular kazanmaktadır. Böylelikle öğrenciler boş vakitlerini kaliteli şekilde değerlendirmekle kalmayıp ileriki hayatları için yaşam kalitelerini arttıracak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak faaliyetlere katılmış olurlar. Kulübümüzde bulunduğu süre boyunca tiyatro uğraşının ve oyunculuk sanatının inceliklerini kavrayan üyelerimizden bazıları mezun olduktan sonra da bu alanda çalışmalarına devam etmek istemektedirler. Bu sayede TRT'de, Kültür Bakanlığı'nda ,Devlet Tiyatroları'nda çalışan personeller arasında kulübümüzün pek çok eski üyesi bulunmaktadır. Kuruluşundan bu yana birçok yerli ve yabancı tiyatro eserini sahneye taşıyan GÜTİK 100.yıl Kültür Merkezinde faaliyetlerine devam etmektedir.

SUDE ERGÜN gazigutik@gmail.com PROF. DR. GIYASETTİN AYTAŞ giyaytas@gazi.edu.tr

.