Akıl Yürütme Topluluğu

Akıl yürütmek kısaca eldeki verileri kullanarak sonuç elde edebilmektir. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği ve değiştiği dünyamızda öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz bilgileri gelecek nesillere aktarmak en önemli hedefimiz olmalıdır. Amacımız  Gazi Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde bulunan bilim severleri ortak bir çatı altında toplayarak bilimin ruhunu oluşturan, araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek, kararlı, hayat stratejisini oluşturmuş bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak; fizik, kimya, biyoloji, çevre, matematik vb. disiplinlerle elde edilecek verilerle hayatı kolaylaştıracak buluşlar ve eğitim etkinlikleri yapmaktır. Bu buluş ve etkinlikleri üniversitemiz teknoparklarında sergileyerek fonksiyonel hale gelmesi için ilgili kurumlarla (MEB, Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, sanayiciler...) işbirliği yapmayı hedeflemekteyiz. Bu amaçlar doğrultusunda fizik, kimya, biyoloji, çevre, matematik vb. bölümlerdeki ilgili öğrencileri tespit etmek için yarışmalar düzenlenecek ve dereceye giren çalışmalar bilim sergilerinde ve teknoparklarda sergilenecektir. Akıl yürütme konusunda yeterli bilim adamlarının da desteğini alarak konferanslar ve seminerler düzenlenmesi planlanmaktadır. Çalışma sonuçları TÜBİTAK, MEB, Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı ve sanayicilerle işbirliği yapılarak projelere dönüştürülecek, bu doğrultuda dünyanın en büyük akıl yürütme merkezini kurmak için etkinlikler yapılacaktır.

ELİF AYÇA KIVANÇ akilyurtmetoplulugu@gmail.com DOÇ. DR. İBRAHİM YÜKSEL ibrahimyuksel7@hotmail.com

TANITIM VİDEOSU

.