Halk Oyunları Topluluğu (Sağlık Bilimleri Fakültesi)

Topluluk olarak genel amacımız, halk oyunları oynamanın yanı sıra spor yaparak eğlenmeyi ve kültürel değerleri korumaya yönelik olup topluluk içinde dayanışma, yardımlaşma, rekabet ve sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlamaktır. Öğrencilerin bu toplulukta görev alarak bilgi, yetenek ve ilgileri ölçüsünde hem sanatsal ve bireysel anlamda yetenek ve becerilerinin farkına varmalarını hem de bir araya geldikleri diğer üyelerle birlikte çalışarak sosyal anlamda gelişimlerini de sağlayacak ortam yaratılmasını sağlamaktır. Üniversitemiz bünyesinde bulunan topluluklarla koordinasyon kurarak üniversitemiz içerisinde gösteriler düzenlenerek veya ülkemizde ve uluslararası festivallerde yer almak, bu kapsamda proje merkezleriyle birlikte projeler yapmaktır. Ayrıca unutulmuş kültürel değerimiz olan halk oyunlarını yeniden canlandırmak ve aktif hale getirmektir.

MERVE DUMAN ferideduman3379@gmail.com DOÇ. DR. ZEYNEP EMİR zeyneptuna@gazi.edu.tr

.