Güzel Sanatlar Fakültesi Turkuaz Sanat Topluluğu

1.      Turkuaz Sanat topluluğunun temel amaçları arasında, Türk Sanatının ana unsurları içerisinde yer alan mimari, resim, heykel, halı, seramik, çini, ahşap vs. sanatları konusunda çalışmalar yapmak.

2.      Topluluğumuzun üyelerine Türk Sanatı konusunda bilişsel, duyusal ve psikomotor becerileri kazandırmak.

3.      Çağdaş Sanat konusunda bilimsel toplantılar, kurslar, sergiler düzenlemek. Ayrıca Çağdaş Sanat konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli yarışmalar düzenlemek.

4.      Çağdaş Sanat kapsamında ve alanında sergiler, müzeler ve ören yerlerine kültürel geziler düzenlemek.

5.      Uluslar ve Uluslararası temayüz etmiş sanatçı ve zanaatçılarla bir araya gelerek konferans, panel ve çalıştaylar düzenlemek.

6.      Çağdaş Sanatının öğrenciler arasında daha iyi bilinmesini ve tanınmasını sağlamak için öğrenci kongreleri düzenlemek.

7.      Üniversitemiz bünyesindeki diğer topluluklarla işbirlikleri yaparak Çağdaş Sanatın daha da geliştirilmesini sağlamak.

8.      Çağdaş Sanatın yurt içinde ve yurt dışında araştırılarak, bilinmeyen yada az bilinen yönlerini ortaya çıkarmak.

9.      Çağdaş Sanat ile ilgili yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği yaparak konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenlemek.

ETİNLİK

ADRES VE YER

TARİH VE SAAT

MALZEME VE İHTİYAÇ LİSTESİ