GAZİ ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI EKİPLERİ SÜPER LİGE YÜKSELDİ
9 Nisan 2019 | 17:35

Bu yıl 03-07 Nisan 2019 tarihleri arasında Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından Çorum’da gerçekleştirilen 17. ÜNİVERSİTELERARASI HALK DANSLARI YARIŞMASI’NDA, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kültür Hizmetleri Müdürlüğünün uyumlaştırıcılığında yapılan Üniversite İçi Fakültelerararsı Halk Dansları Şenliğinde Birinci olan Mimarlık Fakültesi Halk Oyunları Topluluğumuz Düzenlemeli Dalda Burdur Yöresi ile Klasman Ligde yarışmaya katılarak, büyük bir başarıya imza atmış ve Türkiye 2.si olmuştur. Yine Üniversite İçi Şenlikte Düzenlemesiz Dalda Seymen Yöresi ile Birinci olan Fen Fakültesi Halk Oyunları Topluluğumuz da aynı yarışmada büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye 4.sü olmuştur. Elde ettikleri bu derecelerle her iki ekibimiz de Süper Lige yükselmiştir. Gelecek yıl düzenlenecek yarışmada Üniversitemizi Süper Ligde temsil etmeye hak kazanmışlardır. Başarılarıyla Üniversitemizi gururlandıran ve emeği geçen tüm idarecilerimizi, eğitmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.