Gazi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğu

TÜRK SANATI TOPLULUĞUNUN AMAÇLARI

1.    Türk Sanatı topluluğunun temel amaçları arasında, Türk Sanatının ana unsurları içerisinde yer alan mimari, resim, heykel, halı, seramik, çini, ahşap vs. sanatları konusunda çalışmalar yapmak.

2.    Topluluğumuzun üyelerine Türk Sanatı konusunda bilişsel, duyusal ve psikomotor becerileri kazandırmak.

3.    Türk Sanatı konusunda bilimsel toplantılar, kurslar, sergiler düzenlemek. Ayrıca Türk Sanatları konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli yarışmalar düzenlemek.

4.    Türk Sanatları kapsamında ve alanında sergiler, müzeler ve ören yerlerine kültürel geziler düzenlemek.

5.    Yöresinde temayüz etmiş sanatçı ve zanaatçılarla bir araya gelerek konferans, panel ve çalıştaylar düzenlemek.

6.    Türk Sanatının öğrenciler arasında daha iyi bilinmesini ve tanınmasını sağlamak için öğrenci kongreleri düzenlemek.

7.    Üniversitemiz bünyesindeki diğer topluluklarla işbirlikleri yaparak Türk Sanatının daha da geliştirilmesini sağlamak.

8.    Türk Sanatının Türk Dünyasında araştırılarak, bilinmeyen yada az bilinen yönlerini ortaya çıkarmak.

9.    Türk Sanatı ile ilgili Türk Cumhuriyetleri olmak üzere, yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği yaparak konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenlemek.

Topluluğumuzun Paydaş Kurumları

Gazi Üniversitesi BAP Ofisi, Ulusal Ajans, TUBİTAK, TC. Milli Eğitim Bakanlığı ve TC. Kültür Bakanlığı ile ortak projeler yapmak.

TÜRK SANATI TOPLULUĞU ETKİNLİK PLANI

ETKİNLİK

-Etkinliğe katılan konuşmacının adı

-Etkinlik kazanımları