Gazi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğu "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkmen Çocuklarla Kutlandı"
3 Mayıs 2018 | 14:56

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı “Türkmen Eller Resim Yapıyor” etkinliği çerçevesinde Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Gazi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğu tarafından düzenlenen tören ve sergi ile kutlandı. Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği’nin (BEGİKAD) destek verdiği programa saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlandı.

24 Nisan 2018 saat 14:30’ da Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Neşe Yağız Konferans salonunda yapılan törene Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SARIKAYA,  ‘Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği Başkanı Sayın İlker Bayram, Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katılmıştır.

Açılış konuşmalarını yapan Türk Sanatı Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Meltem KATIRANCI konuşmasında Türkmen çocuklarla yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, Türkmen çocukların etkinlik süresince kaydedilen video ve görsellerini misafirlerle paylaştı.

Ardından söz alan Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değinerek Beşiktaş’ın Türkmenlerle olan bağlantısına vurgu yaptı. Ayrıca “ Türkmen Eller Resim Yapıyor” etkinliği sürecinde kendilerini destekleyen BEGİKAD’a,  Türk Sanatı Topluluğu Başkanı Adem ÖCAL’ a ve topluluk üyelerine teşekkür etti. Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SARIKAYA ise Türkmenlerin tarihine değinerek Türkmen çocuklarla olan bağlarımızı anımsattı.

Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği Başkanı Sayın İlker Bayram ise konuşmasında Türkmen çocuklarla yürütülen bu projenin içinde bulunmalarından dolayı duydukları memnuniyetten bahsetti. Sahneye davet edilen Türkmen çocuklar ve Türk Sanatı Topluluğu üyelerinden oluşan öğretmenlerine Beşiktaş’ın hediyesi olan forma, şapka ve atkılar BEGİKAD Başkanı Sayın İlker Bayram tarafından çocuklara tek tek giydirilerek hediye edildi. Salonda Beşiktaş Marşlarının yanı sıra hep bir ağızdan Beşiktaş sloganları atıldı. Ayrıca BEGİKAD Başkanı Sayın İlker Bayram’a Türk Sanatı Topluluğu tarafından Türkmen çocuklardan birinin yapmış olduğu çerçeveli bir resim hediye edildi.

Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SARIKAYA tarafından Türk Sanatı Topluluğu üyelerine katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından sergi açılışına geçildi. “Türkmen Eller Resim Yapıyor” etkinliği çerçevesinde Türkmen çocukların yapmış olduğu resimlerden oluşan sergi ilgi ile gezildi. Ardından bahçede hazırlanmış olan ikramlar ve içecekler Türkmen çocuklara ve misafirlere ikram edildi.

background image