Doğa ve Çevre Topluluğu

.-1

Doğa ve Çevre Topluluğu çekirdek kadrosunda Gazi Üniversitesi öğrencilerinin görev aldığı, bu işe gönül vermiş eğitim görevlisi ve öğrencilerin birlikteliğinin zirveye taşındığı bir platformdur.

• Gelecekte aynı mesleği yapabilecek öğrencilerin birbirini önceden tanıması ve ileride yapılacak ortak çalışmalara zemin hazırlanması.

• Öğrencilerin ilgili konularda bilgi birikimlerinin düzenlenecek araştırmalar, toplantılar, kongreler ve internet aracılığıyla paylaşılması.

• Öncelikle ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın biyolojik olarak içinde barındırdığı zenginlik ve bu çeşitliliğin farkındalığının oluşturulması.

• Biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik çalışmalar(arazi çalışmaları, doğa yürüyüşleri,konferanslar) yapılması.

• Doğa ve çevre alanında  olan sorunların tespiti, çözüm yollarının geliştirilmesi ve uygulanması için girişimlerde bulunulması.

• Alanında uzman ve yeterli bilgi birikimine sahip şahıslarla iletişim halinde bulunulması (konferans, toplantılar).

• İlgili alanda önce domestik(yerel),ulusal bağlantıların kurulup çeşitli etkinliklerle bilgi ve beceri alışverişi sağlanması.

• Ulusal ve uluslar arası kurum ve kuruluşlarla (TEMA,BM,ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI,BAYINDIRLIK BAKANLIĞI,GREENPEACE kuruluşlar) gerekli iş birliği ve bağların yapılıp çeşitli etkinlik ve projelerle topluluğumuzun misyonunun tamamlanması.

MÜGE EZGİ AYYILDIZ mugezgii@gmail.com DOÇ. DR. AHMET GÖKMEN agokmen@gazi.edu.tr

.