Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Topluluğu

.-1

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Topluluğu, kullanılan farklı teknolojileri tanıtan ve öğreten, teknolojik gelişmelerden faydalanarak etkinlikler yapan, bunun yanında bu yenilikleri bünyesinde bulunan üyelere kullandırarak yeni teknolojinin geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan bir topluluktur.

• Bünyemizde bulunan üyelere, bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümü öğrencilerine, üniversitedeki diğer öğrenci, öğretim üyelerine ve üniversite dışından gelecek olan kişilere teknolojileri tanıtıp,   kullandırmak.

• Öğretim teknolojilerini üniversite bünyesinde kullanmak.

• Son teknolojik gelişmeleri takip ederek bu gelişmeleri imkânlar ölçüsünde üniversiteye kazandırmak.

• Var olan teknolojiyi üniversitenin topluluk üyelerinin her birine vermiş olduğu laboratuvar giriş izinleriyle laboratuvarların imkânlarını geliştirmek.

• Teknoloji ve eğitimde teknoloji alanlarında başarılı kişileri konferans, seminer, açık oturum, söyleşi, kurultay, forum, panel, kongre için üniversiteye getirmek.

• Teknoloji ve eğitimde teknoloji alanlarıyla ilgili olan konularda üniversite bünyesinde topluluk olarak sempozyumlar, kongreler, kurultaylar, forumlar,  münazaralar,seminerler, açık oturumlar, fuarlar düzenlemek.

• Teknoloji ve eğitimde teknoloji alanlarıyla ilgili olan konularda üniversite bünyesinde topluluk olarak, paydaş kurumlarımızla ve üniversite dışından önceden tarafımızca belirtilen kurum, kuruluş, kişilerle sempozyumlar, kongreler, kurultaylar, forumlar, münazaralar, seminerler, açık oturumlar, fuarlar, söyleşiler, çalıştaylar düzenlemek.

• İmkânlar ölçüsünde son teknoloji ürünlerinin örneklerini üniversiteye getirip tanıtmak.

• Topluluk üyeleri ve üniversite dışından gelecek olan katılımcılar için teknoloji ile ilgili kurs ve eğitimler vermek.

• Teknoloji ve eğitimde teknoloji alanlarında ilgi çekici yerlere (teknoparklar, vb.) gezi düzenlemek.

• Teknolojiyi ilgilendiren konularda topluluk olarak sempozyumlara, kongrelere, kurultaylara, forumlara, münazaralara, seminerlere, açık oturumlara, çalıştaylara katılmak.

• Teknolojiyle ilgili fuarlara topluluk olarak gezi düzenlemek.

• Teknolojiyle ilgili devler kurumu, özel kurum, özel kuruluş, vakıflara teknik geziler düzenlemek.

• Teknolojiyle ilgili yarışmalara düzenlemek.

• Teknolojiyle ilgili seminerler düzenlemek.

• Teknoloji ve eğitimde teknoloji alanlarında yararlı dergi ve çeşitli yayınlara abone olmak topluluğa kazandırmak

• Gazi bilgisayar ve öğretim teknolojileri topluluğu adı altında belirli periyodik aralıklarda üniversiteden ilgili birimlerden izin almak kaydıyla dergi çıkarmak.

• Ticari alanda bilişim teknolojilerinin önemini kavramak.

• Üniversitemizin yararına mobil uygulama geliştirmek.

• Uluslararası alanda önde gelen üniversitelerle iş birliği yapmak.

• Çeşitli yazılım çalışmaları yapmak.

Paydaş Kurumlarımız
  • TÜBİTAK
    • Ulakbim
    • Pardus