Gazi’de Mangala Coşkusu Yükseldi
11 Aralık 2019 | 09:41

Gazi’de Mangala Coşkusu Yükseldi

Mangalada MEB kategorisinde Ayşe Yüksel, genel kategoride ise Mahmut Yüksel şampiyon oldu.

     Gazi Üniversitesi Türkiye geneli 4. geleneksel mangala turnuvası 7 Aralık 2019’da Gazi Üniversitesi Mediko yemekhanesinde yapıldı. Özünde Gazili öğrencilerle, hem Gazi mezunlarını hem MEB öğrencilerini (Gazi adaylarını) kaynaştırmak olan turnuva heyecanlı mücadelelere sahne oldu.

     Gazi Üniversitesi Akıl Yürütme Topluluğu’nun koordine ettiği mangala turnuvası toplam 63 sporcuyla genel kategori ve MEB kategorisi olmak üzere 2 kategoride yapıldı. Turnuvayı akademik personelin yanı sıra, Akıl Yürütme Topluluğu başta olmak üzere çok sayıda seyirci de takip etti.

      Akıl Yürütme Topluluğu Başkanı Hilal Akbulut ve yönetim kurulu üyelerinin hakemliklerini yaptıkları turnuvada MEB kategorisinde ilk 5’e genel kategoride ise ilk 10’a madalyaları verildi. MEB kategorisinde Ayşe Yüksel (3.Sınıf)  şampiyon olurken, genel kategoride Doç. Dr. Mahmut Yüksel şampiyon oldu. Turnuvanın en dikkat çeken olayı ise 2013 doğumlu 3 öğrencinin turnuvada mücadele etmesiydi. Cesaretlerinden dolayı Arzu Durubaş (1.Sınıf), Fatma Yüksel (1.Sınıf) ve Yusuf Yıldırım (1.Sınıf) en genç sporcu madalyalarını aldılar.

     Hem strateji yaparak akıl yürütmenin, hem koordinasyonun hem de dayanıklılığın birleşimi olan mangala turnuvasında İbrahim Yüksel (5.Sınıf), Ahmet Efe Dönmezer (7.Sınıf), Emre Akif Ertemiz (7.Sınıf) ve Elif Değirmenci (8.Sınıf) hem genel kategoride hem de MEB kategorisinde madalya alarak turnuvanın göz bebeği oldular.

    Gazi Üniversitesi 4. Geleneksel Mangala Turnuvası’nın koordinatörlerinden  Öğr. Gör. Dr. İbrahim Yüksel centilmence ve spor etiği doğrultusunda gerçekleşen turnuvanın 7 den 70’e herkese hitap ettiğini ve Gazi Üniversitesi’ndeki tarihi oyunlar kültürünün mangala (4000 yıllık Türk strateji oyunu) seven herkesle paylaşıldığını belirtti.

      Hafızalarda hep tebessümle hatırlanacak olan Gazi Üniversitesi 4. Geleneksel Mangala Turnuvası’nı geride bıraktık, Gazi Üniversitesi 5. Geleneksel Mangala Turnuvası’nda buluşmak dileğiyle…

Genel Kategori Sıralaması:

1. Doç. Dr. Mahmut Yüksel

2. Ahmet Efe Dönmezer (MEB 7. Sınıf Öğrencisi)

3. Elif Değirmenci (MEB 8. Sınıf Öğrencisi)

4. Cansu Dal (Üniversite Öğrencisi)

5. Ahmet Devam (Üniversite Öğrencisi)

6. Zeynep Alıcı (Üniversite Öğrencisi)

7. Emre Akif Ertemiz (MEB 7. Sınıf Öğrencisi)

8. Berra Naz Saka (MEB 6. Sınıf Öğrencisi)

9. İbrahim Yüksel (MEB 5. Sınıf Öğrencisi)

10. İrem Bulut (Üniversite Öğrencisi)

MEB Kategori Sınıflaması

1. Ayşe Yüksel (MEB 3. Sınıf Öğrencisi)

2. Emre Akif Ertemiz (MEB 7. Sınıf Öğrencisi)

3. Ahmet Efe Dönmezer (MEB 7. Sınıf Öğrencisi)

4. İbrahim Yüksel ( MEB 5. Sınıf Öğrencisi)

5. Elif Değirmenci (MEB 7. Sınıf Öğrencisi)

En Genç Sporcular(2013 Doğumlu)

1. Arza Durubaş (MEB 1. Sınıf Öğrencisi)

2. Fatma Yüksel (MEB 1. Sınıf Öğrencisi)

3. Yusuf Yıldırım (MEB 1. Sınıf Öğrencisi)

 

background image