G.S.F. Sokak Hayvanlarını ve Doğayı Koruma Topluluğu

Topluluğun Amacı

1-) 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu’nda sokak hayvanları ile ilgili yer alan maddelerin yönetmeliğe uygun yerine getirilmesi için belediyelerle iş birliği içerisinde çalışmak.

2-) Köpekler kısırlaştırıldığı takdirde üremeleri kontrol altına alınıp agresif davranışları yok olacak derecede azaltılabilmektedir. Bu bilinçle hareket ederek, Gazi Üniversitesi yerleşkesinde yaşamını sürdüren hayvanların 5199 sayılı kanununa göre kısırlaştırılıp, küpelenmelerini sağlayarak üremelerini kontrol altına alıp popülasyon artışını engellemek.

3-) Küpelenmiş ve kısırlaştırılmış hayvanların yaşam kalitelerini arttırmak ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için projeler üretmek.

4-)Öğrencilere ve personellere doğayı koruma, hayvan hakları ve davranış biçimleri hakkında bilgilendirici seminerler, konferanslar düzenlemek.

5-) Diğer üniversite yerleşkelerinde (Hacettepe, ODTÜ, Başkent, Bilkent) olduğu gibi ‘’Kısırlaştır, aşılat, yaşat.’’ projesini hayata geçirebilmek.

6-) Agresyon sorunu olan köpek var ise rehabilitasyonlarının yapılmasını sağlamak.

7-) Öğrenci ve personeli bilgilendirici tanıtım afişleri, broşürler, el kitapları hazırlamak.

8-) Şikayetlerin değerlendirilip inceleme yapılması. Şikayet sahibinin şikayetçi olduğu hayvanı tespit ederek platforma bildirmesi ve uzman veteriner hekim gözetiminde şikayetçi olunan hayvanın veteriner hekiminin vereceği kararla gözetim altına alınması, gerekirse rehabilite edilmesi.

9-) Sahiplendirilecek hayvanın ve sahiplenecek kişilerin tespiti sürecinde üyelerin iş birliği yapmaları ve bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, sahiplendirilme yapıldıktan sonra sahiplendirilen hayvanların takibinin yapılması.

10-) Hayvanlara kötü muamele yapan kişilerin tespit edilmesi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre müdahale edilmesi.

11-)  Tatil dönemlerinde karşılaşacağımız beslenme sorununu gidermek için ilgili birimlerle görüşerek önceden önlem alınması. Bu konuyla ilgili olarak topluluk üyelerindeki gönüllüler tarafından dönüşümlü olarak kuru mama ve su dağıtımının yapılması.

12-) Gazi Üniversitesi yerleşkesinde yer alan sokak hayvanlarının sayımını yapıp, durumlarını takip etmek, fotoğraf ve küpe numaralarını kayıt altında tutarak oluşturulacak olan web sayfasında da sahiplendirme yapabilmek için gerekli çalışmaların yapılması.

13-) Gazi Üniversitesi’nin topluluk adı altında sokak hayvanları ve doğayı koruma ile ilgili çalışmalarını basına, kamuoyuna, gerekli kurum ve kuruluşlara duyurmak.

No.

Etkinlik Adı

Etkinliğe Katılan Konuşmacıların Adı

Etkinliğin Kazanımları

Adres ve Yer

Tarih ve Saat

İhtiyaç Listesi

Kullanılan Kaynak

1.

Topluluk Tanışması Ve Arazi Gezisi

Topluluk üyeleri.

Topluluğun dönem içerisindeki etkinliklerini öğrenmiş olma.

Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi

17.10.2017

2.

Hayvanlara Yaklaşım Üzerine Seminer

Köpek Davranışları Uzm.Vet.Dr. Tarkan ÖZVARDAR

Hayvan Hakları Savunucusu Zeynep PEHLİVAN

Köpeklerden korkan insanların onlara nasıl yaklaşması gerektiğini öğrenmiş olma, hayvan hakları konusunda bilgi edinmiş olmak.

Gazi Üniversitesi

Merkez Kampüs

27.10.2017

Afiş,broşür,davetiye

3.

Kampüs Hayvanlarının Tanıtımı

Kampüste gönüllü olarak çalışan öğrenciler.

Gölbaşı kampüsünde ki köpeklerin davranışlarını ve isimlerini öğrenmiş olmak.

Gazi Üniversitesi

Gölbaşı Kampüsü

23.11.2017

Konferans Salonu,afiş,broşür

Davetiye,fotoğraf

makinesi

4.

İlkokullara Hayvanlarla İlgili Sunum

Toplulukta bulunan üyeler.

Çocuklara hayvanlarla ilgili bilgi vermek ve hayvan davranışlarından bahsedip bilgilenmelerini sağlamış olmak.

Gölbaşı

1.12.2017

Afiş,Broşür,Fotoğraf Makinesi

6.

7.

5.Etkinlik:Barınak Ziyareti

İzci Topluluğu Üyeleri , kendi topluluk üyelerimiz ve Patipark gönüllüsü.

Hayvanların beslenmelerini sağlamak ve onlara sevgi vermek.

Patipark

2.12.2017

Otobüs, afiş

6.Etkinlik:Seminer

Köpek Davranışları Uzm.Vet.Dr. Tarkan ÖZVARDAR

Hayvan Hakları Savunucusu Zeynep PEHLİVAN

Gölbaşı

21.12.2017

14.00\15.30

7.Etkinlik:Cafe Toplantı

Üyeler ve dışarıdan hayvan sever insanlar.

Hayvanlar için ne yapılabileceğini konuşmuş ve çözümlemiş olmak.

8.01.2018

Afiş,broşür,

Fotoğraf makinesi

8.Etkinlik:Sergi

Çocuklara sokak hayvanları nedir diye sorduğumuzda düşüncelerini yansıtan çizdikleri resimleri inceleyerek çıkarımlarda bulunabilmek.

16.01.2018

Afiş,broşür,

Fotoğraf makinesi

Öz kaynak

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOKAK HAYVANLARINI VE DOĞAYI KORUMA TOPLULUĞU 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ETKİNLİK PLANI

No.

1.

Etkinlik Adı

Etkinliğe Katılan Konuşmacıların Adı

Etkinliğin Kazanımları

Adres Ve Yer

Tarih Ve Saat

İhtiyaç Listesi

Kaynak

Dönem Toplantısı

Üyeler.

Bir önceki dönem neler yapıldı, eksiklerimiz neler,yeni dönem neler yapacağız bunların konuşulması.

Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi

9.02.2018

Afiş,fotoğraf makinesi

2:Seminer

Belirlenmedi.

13.04.2018

Afiş,fotoğraf makinesi, davetiye, konferans salonu

İlkokullarla Kampüs Gezisi

Topluluk üyeleri , ilkokul öğrencileri ve onlardan sorumlu öğretmenleri.

Çocukların hayvanlara korkmadan yaklaşmalarını ve onları korkmadan beslemelerini sağlamış olmak.

Gazi Üniversitesi Gölbaşı  Yerleşkesi

4.05.2018