Fen Fakültesi Kimya Topluluğu

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KİMYA TOPLULUĞU’NUN AMAÇLARI

Misyonumuz başta temel bilimleri  ve bir parçası olan  kimyayı topluluk çerçevesinde tüm katılımcılara en doğru şekil ve üslup ile tanıtmak ve sevdirmektir. Bu gayenin yanısıra sosyal, kültürel ve bilimsel bir iletişim ağı kurarak, Türk Gençliğine okuyan, araştıran, düşünen ve üreten katılımcı bir nesil oluşumuna katkıda bulunmak; bilimsel sağada genç potansiyellerin açığa çıkması, motivasyon arttırımı hususlarında çalışmalar yapmak, değişen ve gelişen dinamik inovasyon çağına bilimsel ve sektörel bazda adapte olmak , Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilkelerine bağlılığımız ve tüm saygımızla çağdaşlık ışığı altında yürüyen bir topluluk olmak amaçları taşımaktayız.

Topluluk olarak düzenlenen çeşitli etkinlikler  çerçevesinde katılımcılarımıza rasyonel düşünebilme, nitelikli bilgi üretebilme, yeniliklere açık; iş ahlâkı ve kurum kültürü normları hakkında etkin ve yetkin bilgi seviyesinde olabilme, mesleki sahada iş imkanlarından, yurt içi ve dışı eğitim imkanları hakkında bilgi sahibi olma şelinde eğitici  amaçlarımız doğrultusunda çalışmaktır.

Etkinlik No

Etkinliğe Katılan Konuşmacıların Adı ve Etkinliğin Kazanımları

Adres/Yer

Tarih/Saat

Malzeme ve İhtiyaçlar Listesi

Kullanılan Kaynak

1.Etkinlik

ADLİ BİYOLOJİ VE DNA İNCELEMELERİ UZMANI BİLGİ BİRİKİMLERİNİN PAYLAŞILMASI

26 EKİM 2018

100 kişilik çay ve kurabiye ikramı

2.Etkinlik

KOKU KİMYASI

Kimyanın matematiksel yöntemlerle tanınması gelişmiş bilgisayar teknolojisiyle moleküllerin aralarında oluşan etkileşimlerinin nasıl oluştuklarına dair genel bilgiye sahip olmak

2 KASIM 2018

50 kişilik çay ve kurabiye ikramı

3.Etkinlik

FRİGYA’NIN BAŞKENTİNE YOLCULUK

1963 yılında yaklaşık 250 nüfuslu bir köyde kurulan Gordion Müzesi, 1990’lı yıllarda eklenen depoları, laboratuarı, görüntü ve bilgilendirme salonu, açık ve kapalı teşhiri ile Türkiye’nin önemli müzelerinden birisidir ve düzenlenen bu tarihi gezi ile bu bilgilerin öğrencilere aktarılması ve manevi değerlerin pekiştirilmesi sağlanacaktır

GORDİON MÜZESİ

3 KASIM 2018

4.Etkinlik

ÇENGELHAN RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ

Ankara Rahmi M. Koç Müzesi, başkentteki sanayi temalı ilk ve tek müze olma özelliğini taşıyor ve bu müzeyi ziyaret ederek öğrencilere müze rehberliği ve tanıtımı yapılacak olup yeni bilgilerin aşılanması sağlanacaktır.

ÇENGELHAN RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ

KASIM AYI İÇERİSİNDE

5. Etkinlik

İNOVASYON AMA NASIL?

Değişik ve yeni fikirler geliştirmek, bunları uygulamak ve özellikle toplumsal ve kültürel ortamda yeni yöntemlerin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak.

ARALIK AYI İÇERİSİNDE

50 kişilik çay ve kurabiye ikramı

6.Etkinlik

TEKNİK GEZİ

Öğrencilerin hem okuduğu alanla hem de gelecekteki hayatına aktarılacak bilgileri gözlemlemesine yardımcı olacak gezidir.

BAHAR DÖNEMİ 1

7.Etkinlik

TEKNOPARK GEZİLERİ

Teknokent; üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, katma değerli ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezidir. Bu merkezde öğrenilecek bilgiler ve yeni çalışmaları öğrencilere aktarmak amaçlanmıştır.

OSTİM

BAHAR DÖNEMİ 2

8.Etkinlik

BİSİKLET YARIŞI VE DOĞA TURU

Kimya bölümü öğrencileri ile birlikte teorik ve uygulama derslerinin yorgunluğunu kenara bırakmak, doğa ile birlikte yolculuğa çıkmak ve bu yolda bisiklet turları ve yarışları yaparak eğlenmek.

EYMİR GÖLÜ

BAHAR DÖNEMİ 3

9.Etkinlik

ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk’ün Samsun’a çıkması ve bu tarihi olaya birebir şahitlik eden şehrin öğrencilere tanıtılması, gezdirilmesi ve milli bilincin geliştirilmesi.

SAMSUN

MAYIS AYI İÇERİSİNDE

10.Etkinlik

ULUSLARARASI KOMOMETRİK VE UYGULAMALARI KONGRESİ

Laboratuvarlarda kullanılan analizlerin istatiksel, temel ilkeler ve tekniklerin çevre analizinde, elektroanalitikte ve farmosotik gibi analizlerde kullanma tekniklerinin öğrenilmesi.

SİDE, ANTALYA

MAYIS AYI İÇERİSİNDE