Fen Fakültesi Kimya Topluluğu

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KİMYA TOPLULUĞU’NUN AMAÇLARI

Misyonumuz başta temel bilimleri  ve bir parçası olan  kimyayı topluluk çerçevesinde tüm katılımcılara en doğru şekil ve üslup ile tanıtmak ve sevdirmektir. Bu gayenin yanısıra sosyal, kültürel ve bilimsel bir iletişim ağı kurarak, Türk Gençliğine okuyan, araştıran, düşünen ve üreten katılımcı bir nesil oluşumuna katkıda bulunmak; bilimsel sağada genç potansiyellerin açığa çıkması, motivasyon arttırımı hususlarında çalışmalar yapmak, değişen ve gelişen dinamik inovasyon çağına bilimsel ve sektörel bazda adapte olmak , Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilkelerine bağlılığımız ve tüm saygımızla çağdaşlık ışığı altında yürüyen bir topluluk olmak amaçları taşımaktayız.

Topluluk olarak düzenlenen çeşitli etkinlikler  çerçevesinde katılımcılarımıza rasyonel düşünebilme, nitelikli bilgi üretebilme, yeniliklere açık; iş ahlâkı ve kurum kültürü normları hakkında etkin ve yetkin bilgi seviyesinde olabilme, mesleki sahada iş imkanlarından, yurt içi ve dışı eğitim imkanları hakkında bilgi sahibi olma şelinde eğitici  amaçlarımız doğrultusunda çalışmaktır.

2017-2018 GAZİ ÜNİVERSİTESİ KİMYA TOPLULUĞU FAALİYET PLANI

Etkinlik No

Etkinliğe Katılan Konuşmacıların Adı ve Etkinliğin Kazanımları

Adres/Yer

Tarih/Saat

Mazleme ve İhtiyaçlar Listesi

Kullanılan Kaynak

1. Etkinlik

ANCON2017 kongresine katılım; Uluslararası olan bu kongrede Kimya ve Malzeme bilimi alanındaki bilgileri genişletmek

Best Western Hotel 2000, ANKARA

5/7 Ekim 2017

2. Etkinlik

Adli Tıp Kurumu Ziyareti (Ankara);

Kimyager adaylarına, Adli Tıp ile kimya bilimi arasındaki işbirliğinin anlaşılmasında katkıda bulunmak.

Adli Tıp Kurumu/ ANKARA

20.10.2017

3. Etkinlik

Doç. Dr. Gökhan Demirel; "Buhar fazı biriktirme yoluyla nano-yapılı Fonksiyonel İnce Filmler" konulu seminer ile buhar fazı biriktirme yöntemi ile ilgili bilgi sahibi olmak.

24.11.2017

4. Etkinlik

UNAM Gezisi; Uluslararası Nanoteknoloji Araştırma Merkezindeki bazı çalışmaları gözlemlemek ve cihazları tanımak

Bilkent Üniversitesi, UNAM, ANKARA

8.Ara.17

5. Etkinlik

Gazinin Patileri Topluluğu ile Merkez Kampüs hayvanlarının beslenmesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü

17/22 Aralık 2017

Köpek Maması

6. Etkinlik

“Her Şeyin Teorisi” Film Gösterimi, Stephen Hawking'in biyografisi olan filmi izleyerek bir bilim insanının hayatı hakkında bilgi sahibi olmak

9.Şub.18

7. Etkinlik

Ulusal ve Uluslararası değişim programları;

(Prof. Dr. Nurşen Sarı) Mevlana, Farabi ve Erasmus öğrenci değişim programlarının işleyişi ve önemi ile ilgili bilgilendirme ile değişim programların misyonunu anlamak.

23.Şub.18

8. Etkinlik

G. Ü. Kimya Bölüm Mezunlarından olan Akademisyenler;

Prof. Dr. Ali Dişli, Prof.Dr. Uğur Bozkaya ve Doç. Dr. Yasin Arslan ile söyleşi. G.Ü. Fen Fakültesi Kimya Bölümü Mezunu olup çeşitli üniversitelerde akademik çalışmalarını yürütürken kazandıkları deneyimleri dinliyerek bilgilenmek

2018 Mart ayı içerisinde

Plaket, Ulaşım (Uçak Bileti)

9. Etkinlik

Adli Tıp Kurumu Ziyareti (İstanbul). Kimyagerleri Adli Tıp konusunda çalışma alanlarını görmek, deneyimlemek

Adli Tıp Kurumu/ İSTANBUL

2018 Nisan ayı içerisinde

10. Etkinlik

Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş

Can İnegöllü, Sanopi İlaç, Kalite Kontrol Uzmanı, Yabancı firmalara giriş yolları ve stratejileri hakkında bilgilendirme

20.Nis.18

Plaket, Ulaşım (Uçak Bileti)

11. Etkinlik

Prof. Dr. Selen Bilge Koçak, Akademik performans ve Türk Sanat müzikisi üzerine olan deneyimleri dinliyerek bilgilenmek.

11.May.18

12. Etkinlik

Genel Kimya Bilgi Yarışması; Öğrencilerin Genel Kimya ve Kimya Kültürü konusunda bilgilerinin tazelemesi ve rekabetin oluşmasına katkıda bulunmak.

18.May.18

13. Etkinlik