Edebiyat Fakültesi Sanat ve Felsefe Topluluğu

Gazi Üniversitesi Sanat ve Felsefe Topluluğu
Misyonu

Topluluğumuzun gayesi şunlardır ;

Dimağlarda sanat ve felsefe şuurunu oluşturmak.
            Bu şuurdaki ikili dengenin ilişkisini araştırmak, kitaplarda eskimeye bırakılan fikirleri hazma sunmak.
            Farklı fikirlerden demet oluşturup felsefe ve sanat tarihini araştırmak, bu araştırmalarla ilgili konferanslar yapmak.
            Felsefeye ve sanata dair eserler okuyup üzerine tartışmak, bu disiplinlerdeki düşünürlerin portresini oluşturmak.
            Üniversite tanımının uluslararası kimliğini ön planda tutarak bu arenada sesini gürleştirmiş şahısları mercek altına almak.
            Sanatın ve felsefenin çok sesliliğinden yararlanıp nihayetinde yek halde kuvvetlice kendimizi ifade etmek.
            Sanatçının kıymetini bayağı değerlendirmeler ile sınırlı bırakmayıp asrın entelektüel fertleri yetişmesinde etkin rol oynamak.
            Sistem filozoflarını araştırmak, bu filozofları bilmeyi temel eğitim haline getirmek.
            Fikir münasebetinin gücü doğrultusunda topluluk üyelerini kaynaştırmak.
            Yalnız sanata veya felsefeye takılı kalmayıp iki kuvvenin bağını gözler önüne sürmek.
            Usta edebiyatçıların fikri yönüne dair söyleşiler yapıp felsefenin nüfuz etmek zorunda kaldığı tüm sanatları çözümlemek. Vasıflı sanatın sistematik fikre muhtaç, fikrin de güçlenmek için sanata meyilli olduğu vurgusunu güdü haline getirmek.
 Nihayetinde, her bulunan cevabın ardından yepyeni ve daha güçlü sorular sormak.

İNTERNET SİTESİ: http://gazisanatfelsefe.com/

2017 – 2018 ETKİNLİK PLANI

ETKİNLİK

ETKİNLİĞE KATILAN KİŞİLERİN ADI ETİNLİĞİN KAZANIMLARI