Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Sigortacılık Araştırma Topluluğu

Topluluğumuzun Amacı

·         Sigortacılık sektöründe ulusal ve uluslararası araştırmalar yaparak Hazine Müsteşarlığına  rapor olarak sunup ülkemiz Sigortacılık sektörünün gelişmesine katkı sağlamak.

·         Geleceğin üst düzey yönetici adayı olan Gazi Üniversitesi öğrencilerini bilinçlendirmek ve istihdamını arttırmak.

·         Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF), Vizyoneks Bilgi Teknolojileri A.Ş., SPK, Sigorta Şirketleri, Bölge Müdürlükleri, Büyük Acenteler gibi firmalar ile işbirliği yaparak çeşitli eğitici konferanslar düzenlemek ve ortak çalışmalar yapmak.

·         Yurt dışındaki Sigortacılık ile ilgili bölümler ve öğrenci toplulukları ile iletişime geçerek bilgi alışverişi sağlamak ve ortak çalışmalar yürütmek.

·         Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları Derneği (BANKSİM) ile görüşerek şu an üst düzey yönetici olan okulumuz mezunlarını davet etmek ve öğrencilerle buluşmasını sağlamak.

·         Sigorta sektörünün yapısı, yönetimleri, hangi milletlere ait olduğu, yöneticilerinin kim olduğu, yöneticilerin nitelikleri, ortaklarının ve ticari fonksiyonlarının neler olduğu hususunda üniversite gençliğinde ve tüketicilerde bilinç oluşturmak.

• Türkiye'deki ve Dünyadaki Sigorta sektörünün işleyişini göz önünde bulundurarak özellikle üniversite gençliği üzerinde bilinç oluşturmak.

·         Bu bağlamda halka sigorta bilinci uyandırabilmeleri için üniversite gençliğini bilgilendirerek daha donanımlı birer sigortacı adayı olmalarını sağlamak.

·         Türkiye'de ve Dünyada örnek çalışmaları ile bilinen bir topluluk olmak.

SİGORTACILIK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU

2017-2018 FAALİYET RAPORU

Etkinlik No

Etkinliğe Katılan Konuşmacıların Ad